Nouă nave de război ruse şi chineze participă la un exerciţiu militar comun în Marea Mediterană

a

Nouă nave de război ruse şi chineze participă la un exerciţiu militar comun denumit „Cooperare maritimă – 2015″ în Marea Mediterană, duminică, a declarat ministrul rus al Apărării, citat de Russia Today, în pagina electronică, citată de ZF.

„Faza activă a exerciţiului va fi organizată în Marea Mediterană în perioada 17-21 mai, afirmă un comunicat al Ministerului Apărării. Scopul exerciţiilor ruso-chineze „este sporirea înţelegerii reciproce între cele două armate … în ceea ce priveşte stabilitatea, contracararea noilor provocări şi ameninţări pe mare”, a declarat viceamiralul Aleksandr Fedotenkov, vicecomandant al marinei ruse, care conduce exerciţiile părţii ruse. Viceamiranul chinez Du Czinchen va fi comandantul exerciţiilor din partea Chinei.

Adjunctul ministrului rus al Apărării, Anatoli Antonov, a subliniat că „exerciţiile nu sunt îndreptate împotriva unei ţări terţe şi nu au legătură cu situaţia politică din regiune”.

Ministrul chinez al Apărării declarase anterior că manevrele comune se vor concentra pe siguranţa navigaţiei, realimentarea pe mare, misiuni de escortare şi exerciţii de tragere.

Aceste exerciţii au loc în timp ce NATO şi aliaţii săi efectuează exerciţii militare în Europa.

Anterior, Rusia a anunţat că forţele sale terestre vor participa la o serie de exerciţii comune cu trupe din China, Belarus, India şi Mongolia la sfârşitul anului. Exerciţiile se concentrează pe acţiuni de menţinere a păcii şi antiteroriste, a declarat Kremlinul.

Odată cu deteriorarea relaţiilor dintre Moscova şi Occident din cauza crizei ucrainene, Rusia a sporit cooperarea cu China atât la nivel economic, cât şi militar.

Preşedintele Xi Jinping a fost principalul invitat al lui Vladimir Putin la parada din 9 mai, urmată de semnarea unui contract în valoare de 25 de miliarde de dolari. Autorităţile chineze au invitat trupele ruseşti să participe la parada ce va avea loc la Beijing în septembrie.

You may also like

Comments are closed.

By