Noi detalii în cazul MATRAPAZLÂCURILOR lui Lucinschi: DNA a extins urmărirea penală

a

Procurorii anticorupţie români au dispus extinderea efectuarea urmăririi penale în cazul lui Sergiu Lucinschi, pentru fals în declaraţii şi instigare la fals intelectual. În prezent, omul de afaceri este cercetat sub control judiciar, conform unui comunicat remis de DNA.

“În data de 17 martie 2015, în faţa unui notar public, Sergiu Lucinschi a declarat în mod nereal faptul că, în perioada 2008-2010, sub semnătură proprie,  a remis cu titlu de împrumut unui om de afaceri, suma de 2.000.000 euro”, se arată în comunicatul citat.

Astfel, Lucinschi l-a făcut pe notarul public să comită, fără vinovăţie, un fals intelectual, cu ocazia întocmirii şi autentificării acelui contract de împrumut.

În acest dosar, se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane.

Fiul fostului președinte al Republicii Molodova mai este anchetat de DNA şi pentru șantaj.

”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție şi asimilate celor de corupție, comise în perioada 2014-martie 2015, de către suspectul LUCINSCHI SERGIU, om de afaceri”, se arată într-un comunicat DNA.

Sergiu Lucinschi este cercetat in România pentru şantaj şi trafic de influenta într-un dosar in care sunt implicate mai multe persoane.

You may also like

Comments are closed.

By