Negruță rupe tăcerea: Filat cu Bodiu au preluat controlul și au mascat lucrurile la BEM, așa încât eu să nu aflu cine sta în spate

658x0_BODIU

Într-un interviu exclusiv pentru Timpul, Veaceslav Negruță, ex-ministru al Finanțelor explică pe degete cum a fost jefuit BEM-ul. Acesta a decis să vorbească după ce instanța l-a condamnat la 3 ani de privațiune de libertate cu suspendare, într-un dosar calificat atât de Negruță cât și de mai mulți comentatori politici ca fiind un simplu șantaj politic.

În cadrul scandalosului interviu, Negruță aruncă vina pentru devalizarea BEM în ograda lui Filat și oamenilor acestuia, cu care s-a aflat în conflict încă din momentul în care, fiind în funcția de Ministru al Finanțelor, a început să înțeleagă schemele prin care Filat și acoliții săi sărăcesc statul.

„Întâi de toate, el (n.r.  – Vlad Filat) cu Victor Bodiu au mascat lucrurile ce ţineau de BEM astfel, încât eu să nu-mi dau seama cine stă în spate. Ei au preluat controlul la BEM în august 2012 şi au reuşit să joace cu mine. Primul semnal, care mi-a dat de înţeles cum stau lucrurile a apărut pe 4 noiembrie 2012. Eu am trimis la guvern o scrisoare, prin care întrebam de ce a fost scos sechestrul pe acţiunile de la BEM, aplicat în cadrul a şase dosare pornite la cererea MF. Peste trei zile, după şedinţa de dimineaţă cu prim-ministru, el mi-a reproşat în prezenţa altor martori: „Tu mai ai să-mi scrii scrisori oficiale? Eu am dat indicaţii să fie scos sechestrul, mai ai întrebări?”, povestește Negruță Jurnaliștilor de la Timpul.

Potrivit ex-ministrului, după ce a fost scos sechestrul cu implicarea directă a lui Filat, a început mişcarea de acţiuni de la companiile infiltrate în schemă către companiile care, în 2013, au preluat pachetul majoritar la BEM. Atunci, spune Negruță, pentru el a devenit clar că se întâmplă ceva foarte urât, iar Filat este implicat direct.

Potrivit lui Negruță, Victor Bodiu, omul de încredere a lui Filat, a fost un jucător-cheie în furtul secolului, or, în august 2012, pe când acesta era în Consiliul de Administrare, a fost aplicat al doilea scenariu de devalizare, prin decapitalizarea intenţionată a BEM.

MAI MULTE DETALII DESPRE FURTUL BEM, le puteți găsi pe www.timpul.md

Livenews.md

You may also like

Comments are closed.

By