Negruţa ÎL DESFIINŢEAZĂ PE FILAT: Oamenii sunt de nerecunoscut

a

Fostul ministru al Finanţelor, Veaceslav Negruţa a oferit mai multe detalii despre jaful din sistemul bancar şi dosarul în care a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare.

„Oamenii sunt de nerecunoscut, în special, Filat. Le-am prezentat documentele lui Leancă şi Filat despre ce urma să se întâmple şi instituţiile statului, dar parcă toţi au avut o înţelegere să nu intervină. Explicaţia e simplă. Este vorba de coma în care se află instituţiile statului şi ţine, de fapt, de primele persoane care conduc instituţiile statului şi sunt şantajabile. În instituţii sunt persoane foarte bine pregătite, toată informaţia este în fişierele oamenilor, doar că nu li se dă voie să-şi pună în aplicare profesionalismul. Ei sunt folosiţi pentru a împacheta anumite decizii luate în alte centre de decizii”, a declarat Negruţa în cadrul emisiunii ”Interpol”.

Fostul ministru al Finanţelor susţine că nu a vorbit cu Vlad Filat despre cedarea cotei statului la BEM, pentru că ”dumnealui ştia că eu nu voi ceda pachetul de 56%, iar lui Leancă i-am prezentat personal raportul în comisia Reidman în iunie 2013. Dumnealui a avut posibilitate să se documenteze. Cedarea cotei statului BEM în 2013, nu există nici o semnătură a nici unui membru al Guvernului, pentru că decizia a fost luată de către o comisie de viceminiştri, pe lângă cei de economie şi finanţe, au fost cei de la sănătate, cultură, educaţie. Circa 9 persoane. Iar decizia este una ilegală”.

You may also like

Comments are closed.

By