MUTILATĂ DE UN PANSAMENT uitat în abdomen

a

Un medic ginecolog din Hânceşti este acuzat că a uitat un pansament în abdomenul unei paciente.

În cursul acţiunilor de urmărire penală procurorii au constatat că, pe 31 iulie 2014, după efectuarea unei operaţii cezariane, medicul nu a efectuat verificările de rigoare, uitând în abdomenul pacientei un pansament.

Peste cinci zile după naştere, tânăra mamă a început să acuze dureri cumplite, iar investigaţiile au arătat că aceasta a fost infectată cu epidermolis, metroendometrită, peritonită difuză, abces interintestinal, fapt confirmat prin extrasul Spitalului Clinic Municipal nr.1 din Chişinău.

Ca urmare, victima a fost supusă unei operaţii chirurgicale, în cavitatea abdominală a acesteia fiind depistat un corp străin, sub formă de meşă abdominală, cu o dimensiune de 50 x 50 cm, uitată de ginecolog după cezariană, care a fost cauza directă a complicaţiilor apărute.

În rezultatul infecţiei, femeii, în vârstă de 21 de ani, i-a fost înlăturat uterul, ce se califică ca vătămare corporală gravă.

Inculpatul, acuzat de malpraxis, are 64 de ani şi activează în calitate de obstetrician ginecolog al Secţiei maternitate din cadrul Spitalului raional Hânceşti timp de 25 de ani.

Actualmente, acesta are interdicţia de a părăsi ţara, iar dacă va fi recunoscut culpabil de cele incriminate de procurori, el riscă până la 3 ani închisoare cu privarea de dreptul de a activa în domeniul medical timp de 5 ani.

You may also like

Comments are closed.

By