MILIARDUL VERDE // De ce se teme Vlad Filat ?

Parlament general

După ședința de joi a parlamentul a devenit clar – Ilan Șor a fost ales țap ispășitor de către cei care stau cu adevărat în spatele scandalului miliardului. Miliard care ba a existat, ba nu a existat, care a avut ba nouă zerouri ba opt, care ba a fost scos din țară, ba nu a fost scos…

NIMIC – exact atât au avut de înțeles cei care au urmărit cu sufletur la gură audierile Parlamentare.  Show-ul ieftin din parlament, în loc să facă claritate în scandalul miliardului, a aruncat și mai multă ceață asupra problemei numărul unu din Republica Moldova.

Cred că nu există niciun jurist în Republica Moldova care, luînd în considerare audierile de joi din Parlament să fie în stare să explice de ce Ilan Shor stă în arest la domiciliu, or niciunul dintre vorbitori (inclusiv Viorel Chetraru sau Dorin Drăguțanu) nu a adus vreo probă concludentă care să-i incrimineze lui Shor ceva anume.

Doar presupuneri, bănuieli și supoziții, lansate în mod ironic și îngâmfat de către cineva care a jurat în fața mass-media că e gata să dea la bot oricui pentru guvernare. În cazul miliardului, acesta se ține de promisiuni și «îi dă la bot» lui Shor.

O explicație logică la ceea ce se întâmplă există totuși. Și nu trebuie să fii tare deștept ca să o deduci.

Cu toții am auzit cum omul de afaceri a declarat că e gata să conlucreze cu organele de drept, să dea declarații și chiar să prezinte anumite documente care ar putea face lumină în cazul decapitalizării băncilor. Cu siguranță că și Vlad Filat, acel care a fost implicat în sustragerea banilor noștri prin intermediul CARAVITA, a auzit mesajul lui Shor. Mesaj care îl vizează în cel mai direct mod și anume – Shor e gata să vorbească!

Nu e o bănuială, e o certitudine – omul are ce spune, iar ceea ce ar putea spune îl va afecta direct pe Al Vostru, or schemele dezvăluite de Veaceslav Ioniță demonstrează cu vârf și îndesat că mâinile acestul lăpușnean au fost băgate pân la umeri în seifurile băncilor lăsate fără lichidități.

Cel mai probabil că anume din acest motiv Shor a și fost izolat, ca nu cumva să spună mai multe decât trebuie, iar șefu’ să trebuiască să suporte consecințele.

Nu vreau să-l apăr și să fac victimă din Shor, pur și simplu e prea putredă această poveste pe care încearcă să ne-o servească presa verde, care e gata să lovească în proprii deputați (VEZI CAZUL LUCINSCHI), doar ca Filat să iasă curat.

P.S. În contextul declarațiilor lui Filat care a spus că îi va acționa în judecată pe toți acei care vor lega numele lui de Miliard, vreau să-l liniștesc – SĂ O FACĂ. Nu mă tem de amenințările acestu mișel, mai ales că informația are proprietatea de a se scurge, iar o bună parte din ea (în cazul MILIARDULUI) își așteaptă cuminte momentul potrivit.

Gabriel Călin,

pentru Molova24

You may also like

Comments are closed.

By