MILIARDUL INVENTAT // Drăguțanu: Băncile nici nu au avut așa bani!

a

Astăzi, în cadrul conferinței de prezentare a raportului privind inflația, guvernatorul BNM, Dorin Drăguțanu, a negat clar extragerea din BEM, Banca Sociala si Unibank a 1 mlrd $.

„La acea perioadă băncile nici nu au avut lichidități în așa sume mari. A avut loc o operațiune de tip “titirez” sau “suveică”, cum le spun eu. Adică, s-a folosit o sumă de lichidități mult mai mică care s-a rotit de mai multe ori pentru a ascunde creditele neperformante”, a mai adăugat guvernatorul BNM.

Aceste declaratii ale lui Drăguțanu, confirmă cele spuse anterior de fostul administrator BEM, Ilan Shor, în reacția sa la publicarea raportului Kroll. “În raport se confirmă faptul că “gaura” s-a format acolo (n.r. la BEM) pînă la venirea investitorului privat, iar noi am fost nevoiți să o acoperim”, a spus Shor pentru kp.md.

In cadrul conferintei de astăzi, Drăguțanu a subliniat că situația la cele trei bănci, aflate sub administrarea specială a BNM, este stabilă și nu există motive de îngrijorare pentru clienții acestora, așa cum incearca să o prezinte unele surse media.

„Băncile își onorează toate creanțele. Pe parcursul ultimelor 5 luni, clienții au avut acces nelimitat și nestingherit la depozitele lor și același lucru va fi efectuat și în viitor. Ce se va întâmpla cu creditul de urgență acordat de BNM celor trei bănci, vom vedea pe parcurs”, a declarat astazi guvernatorul BNM.

Autor: Grigore Ștepa, HotNews

You may also like

Comments are closed.

By