11 C
Chișinău
Friday, April 23, 2021

Masaj erotic și servicii intime în mai multe apartamente din capitală // VIDEO

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Angajații Centrului pentru combaterea traficului de persoane al Inspectoratului Național de Investigație au anihilat o grupare specializată în trafic de ființe umane. Polițiștii au documentat activitatea infracţională a grupului în decursul a trei luni, zile în care suspecții recrutau tinere printre care și minore din localitățile Republicii Moldova și le exploatau sexual în diferite apartamente închiriate în municipiul Chişinău.

Suspecții, 4 bărbați, cu vîrste cuprinse între 23-32 de ani și o tânără de 20 de ani, prin intermediul anunțurilor publicate pe unele site-uri, cu conținutul „masaj erotic plăcut cu o domnişoară sexi”, „relaxează-te cu o domnişoară cu aspect fizic plăcut care te face să uiţi de tot pesimismul”, „adorabilă domnişoară face cunoştinţă cu bărbat”, le vindeau clienților cu sume cuprinse între 600-1000 de lei pentru o oră de masaj erotic și servicii intime.

La moment, forțele de ordine a reușit să identifice 14 tinere dintre care 7 minore, care pe parcursul ultimului an au fost exploatate sexual, majoritatea dintre ele fiind drogate de către infractori. De asemenea, gruparea respectivă mai deținea și apartamente, unde victimele prestau servicii de video-chat online.

Totodată, poliția a documentat și alte grupări specializate în traficul de ființe umane, în urma căreia s-a stabilit, că gruparea menționată prelua o parte din victime de la alte grupări, oferindu-le domnișoarelor un procentaj mai mare din sumele bănești primite de la clienți pentru serviciile sexuale prestate.

Actualmente, bănuiții sunt cercetați în stare de arest pentru „Trafic de ființe umane”, dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă o pedeapsă cu privațiune de libertate de pînă la 20 de ani.

În acest sens, Centrul pentru combaterea crimelor informatice vine cu recomandări adresate părinților, tutorilor și altor persoane:

– Comunicați deschis copiilor avantajele și dezavantajele utilizării Internetului

– Stabiliți împreună cu copiii regulile de utilizare a calculatorului și telefonului mobil;

– Nu restricționați excesiv și fără justificare accesul la calculator și la Internet;

– Așezați calculatorul în camera cea mai accesibilă;

– Discutați despre riscurile la care se pot expune dacă acceptă întâlniri cu persoane necunoscute cu care au comunicat prin e-mail, chat sau telefonul mobil;

– Asigurați-vă de faptul că știți parolele de acces la e-mail-ul copilului dumneavoastră sau paginile web personalizate;

– Încercați să aflați mai multe despre „prietenii on-line” ai copiilor, așa cum doriți să-i știți și pe cei din lumea reală;

– Amintiți-le copiilor că nu tot ceea ce citesc sau văd pe Internet este adevărat;

– Pentru a înlesni navigarea în siguranță pe Internet a copiilor, folosiți programe de filtrare specializate sau utilizați filtrele motoarelor de căutare preferate;

– Discutați despre riscurile la care se pot expune dacă acceptă întîlniri cu persoane necunoscute cu care au comunicat prin e-mail, chat sau telefonul mobil;

– Explicați copiilor despre importanța folosirii adecvate a Internet-ului (informații de cultură generală, ajutor pentru temele de acasă, distracție) și rolul lor în evitarea pericolelor la care pot fi expuși.

Pentru mai multe detalii cu privire la metodele de protecţie a copiilor în spaţiul Internet, puteţi accesa portalul www.siguronline.md, care a fost conceput să informeze şi să promoveze utilizarea sigură a Internetului de către copii cu sprijinul şi implicarea specialiştilor, părinţilor şi profesorilor, sau să telefonați la numărul de telefon: Unitatea de gardă a INI – (022) 577-177, 078710293.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img