Mai mulți moldoveni trași pe sfoară de o femeie din Pohrebea

O femeie, locuitoare a satului Pohrebea, raionul Dubăsari, a fost reținută de Poliție fiind bănuită de escrocherie. Aceasta, ar fi însușit de la un grup de persoane circa 117 000 de lei, pentru perfectarea actelor și dobîndirea cetățeniei Federației Ruse.

La domiciliul femeii oamenii legii au depistat și ridicat certificate de naștere, procuri în original ale cetățenilor, modele de blanşete cu privire la dobîndirea şi perfectarea actelor Federaţiei Ruse.

Pînă în prezent la poliție s-au adresat șase persoane, care au declarat că nu au primit nici acte, nici nu le-au fost întorși banii. Nu se exclude ca numărul persoanelor trase pe sfoară să fie mai mare.

Femeia de 44 de ani, este cercetată penal pentru escrocherie, cu cauzarea daunelor în proporţii considerabile și riscă o amendă în mărime de la 10 000 la 20 000 de lei sau închisoare de la 2 la 6 ani. În ambele cazuri, femeia va fi privată de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 3 ani.

Poliția cercetează cazul pentru stabilirea tuturor circumstanțelor, precum și stabilirea și identificarea altor victime, care au avut de suferit de pe urma suspectei.

You may also like

Comments are closed.

By