LOVITURĂ ÎN PLEX pentru Transnistria: Ucraina a tăiat calea ruşilor de a livra arme enclavei

a

Rada Supremă a Ucrainei a aprobat acum câteva ore cu majoritate de voturi denunţarea Acordului din anul 1995 care prevede tranzitul de arme pe teritoriul Ucrainei în Transnistria.

„Rada Supremă a susţinut proiectele de legi înaintate de mine privind denunţarea Acordului cu Rusia. Este vorba de anularea prevederii securităţii reciproce a păstrării informaţiei, transportului de arme şi colaborarea în domeniul militar”, a declarat deputatul Oleg Leasko.

El a precizat că Acordul trebuia denunţat din momentul în care Rusia a atacat Ucraina. Următorul pas este denunţarea acordului privind staţionarea în Crimeea a flotei maritime ruseşti.

Reacţiile de la Moscova nu a întârziat să apără. Deputatul rus, Vladimir Komoedov susţine că Moscova nu va lăsa Transnistria chiar dacă Ucraina a denunţat acordul din anul 1995.

„Trebuie să vedem cum vom acţiona în continuare. Noi nu trebuie să abandonăm Transnistria şi Moldova”, a declarata Komoedov, care spune că deocamdată nu va fi luată nicio decizie. Este nevoie de toleranţă şi echilibru, iar noi dispunem de acest lucru.

You may also like

Comments are closed.

By