JOS SÂRMA DE PE PRUT? // Umilit de Johannis, Filat, trădătorul lui Băsescu, l-a expulzat pe George Simion

basescu filat

Nu mai căutați vinovații în expulzarea lui George Simion. Totul este simplu și poate fi dedus din două raționamente:

1. MAI este autoritatea care i-a înmânat lui George Simion decizia privind declararea drept persoană indezirabilă ( „La 13 mai curent, în baza materialelor acumulate, în privința cetățeanului României, Simion George-Nicolae, de către Biroul Migrație și Azil al MAI a fost emisă și înmânată persoanei decizia privind declararea drept persoană indezirabilă” )

2. MAI i se subordonează direct lui VLAD FILAT. Nici o decizie de rezonanță a MAI nu este luată fără acordul lui Vlad Filat. Mai bine zis toate deciziie importante sunt luate de Vlad Filat și executate orbește de cățelușii în epoleți.

Veți spune probabil că e prea simplist exercițiul de mai sus. Posibil. Atunci voi adăuga câteva elemente care îl vor face mai complex.

1. Înainte de alegerile din noiembrie, Filat a mers la București unde și-a tras câteva poze cu Băsescu, în timp ce promitea dragoste și credință veșnică României

2. În semn de recunoștință, Băsescu semnează un decret prin care lui Filat i se acordă un Ordin, inclusiv pentru faptul că ar fi miliatat cândva pentru scoaterea sârmei Ghimpate de pe Prut.

3. După alegeri, Filat face alianță cu PCRM.

4. Băsescu se simte trădat de Filat și refuză primirea cetățeniei Republicii Moldova, chiar dacă anterior anunțase că și-ar dori-o.

5. Ca să-l umilească pe Filat ca pe un trădător, Johannis nu îl invită pe Filat la Cotroceni pentru înmânarea Ordinului, ci i-l trimite prin poștă.

6. Pentru că nu îi mai leagă nimic de ei (din momentul semnării cu sângele protestatarilor din 7 aprilie a pactului cu Voronin) Filat le răspunde aliaților trădați prin expulzarea lui George Simion, mai ales că astfel, crede el, mai rezolvă o problemă – liniștirea spiritului protestatarilor care au  anunțat o prezență masivă pe 16  mai.

Nu-i așa că totul devine mai clar ? Nu-i așa că Vlad Filat nu se deosebește cu nimic de noul său aliat Vladimir Voronin, de la care a preluat toate apucăturile ?

O fi militat cândva Filat pentru scoaterea sârmei ghimpate de pe Prut (în scopuri electorale), dar în suflet tot “pogranicinic (din rusă: grănicer) sovietic” a rămas…

GABRIEL CĂLIN

You may also like

Comments are closed.

By