Întrebare pentru Dorin Chirtoacă: Grozavu rămâne în echipă?

grozavu

Problema constructiilor ilegale si paguboase ramane a fi cea mai actuala la ziua de azi. Nu voi amintit despre multe proteste legate de ridicarea blocurilor si restaurantelor in curtile blocurilor de locuit si pe terenurile de joaca, in timpul mandatelor detinute de Chirtoaca. Voi face doar trimitere la protestul de astazi, care s-a lasat cu pumni si injuraturi.

De fiecare data, vedem documente semnate de catre reprezentantii Primariei mun. Chisinau, prin care se autorizeaza constructii monstruoase, unele chiar in pragul vechilor blocuri, iar altele in locul monumentelor istorice, care se distrug peste noapte. In majoritatea cazurilor apare semnatura unui oarecare Grozavu, vice-primar de Chisinau. Acest functionar face parte din echipa lui Chirtoaca, iar activitatea sa indelungata a creat probleme inca pentru 50 ani de mandat, pentru mai multi primari. A autorizat o multime de constructii, precum si distrugeri de parcuri, terenuri de joaca, monumente istorice. Toti tac, pentru ca este al lui Chirtoaca.

Astazi lumea nu a mai tacut. Au iesit sa se bata. Nu are importanta din ce partid sunt cei care au sarit in ajutor. Important este ca se da semnale sanatoase despre ilegalitatile din Primaria Chisinau, insa sunt in zadar, fiindca sunt corupti si cei care trebuie sa receptioneze aceste semnale.

Chirtoaca a promis un oras european, verde, cu terenuri de joaca si ograzi amenajate. In schimb, peste noapte apar gherete, garduri, utilaj tehnic, camioane, paznici cu arme, asa cum a aparut in seara de 9 mai, cand un “afacerist” a crezut ca toti sunt in stare de ebrietate si nu vor observa gardul din curtea unui bloc.

Nu stiu care va fi primarul ce va emite o decizie prin care sa interzica constructiile noi in capitala. Ar fi bine sa se emita un astfel de document, prin care sa se permita constructia doar pe terenurile din afara orasului, sa se mai extinda capitala, pentru ca deja suntem bloc in bloc, ghereta langa ghereta.

Cu aceasta ocazie, adresez intrebarea din titlu celui care mai vrea un mandat. Eu cred ca este in stare sa raspunda la ea, in cazul daca nu depinde total de nenea Ghimpu, ori de altcineva.

Orasul este intr-o stare deplorabila. Asta trebuie sa o recunoasca oricine, chiar si candidatul cel mai prost intentionat. Chirtoaca nu ne mai poate promite nimic, dar macar ar trebuie sa depuna efort sa scape de echipa sa corupta, apoi sa mai pretinda un mandat. Doar asa va fi si el mai putin corupt.

colaj: Timpul.md

CORNELIU GANDRABUR

PARTENER logo-

You may also like

Comments are closed.

By