7 C
Chișinău
Thursday, April 15, 2021

Ilan Șor își propune să transforme Orheiul din temelii

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Candidatul la funcția de primar al orașului Orhei, cunoscutul om de afaceri Ilan Șor propune un program concret de modernizare a acestei localități. Ilan Șor dă asigurări că va aduce investiții importante pentru dezvoltarea orașului, care vor permite majorarea încasărilor locale astfel ca să poată realiza programul pe care și-l propune. Ilan Șor a declarat sâmbătă, în cadrul unei conferințe de presă în care și-a prezentat programul electoral că Orheiul este o localitate la care ține mult și de care îl leagă amintiri frumoase și amintește că a investit deja mult în echipa de fotbal din localitate – Milsami, care în acest an a câștigat titlul de campioană a Republicii Moldova. Șor demonstrează astfel că nu și-a adus aminte de Orhei doar în campania electorală, dar contribuie la dezvoltarea localității de mai mulți ani.

”Orheiul este oraşul copilăriei mele, oraşul pe care l-am îndrăgit de mic. Aici locuiau rudele mele, la care veneam foarte des împreună cu tatăl meu”, a menționat Ilan Șor, vorbind și despre unchii săi Felix și Lilia Lihtgolț, un medic și o profesoară foarte stimați în această localitate. ”Niciodată nu am pierdut legătura cu acest oraș și întotdeauna am fost sigur că activitatea mea, ca cetățean, ca om de afaceri, ca investitor, va fi strâns legată de Orhei”, susține Ilan Șor, amintind de echipa de fotbal Milsami Orhei, al cărei patron este. ”Echipa este un lider în fotbalul moldovenesc, iar pe 20 mai i-am adus Orheiului o victorie istorică – primul titlu de Campioană a Moldovei! Foarte curând echipa orheiană va juca în Liga Campionilor, alături de elita fotbalului european!”, dă asigurări Ilan Șor.

Programul de dezvoltare a Orheiului propus de Șor se bazează pe trei direcții principale – economică, socială și de dezvoltare a infrastructurii.

În ceea ce privește programul economic, Ilan Șor promite că va aduce investiții importante care vor dezvolta localitatea dar și vor asigura mai multe finanțe pentru bugetul local. ”Dezvoltarea economică a Orheiului este scopul principal al programului meu. Orașul are nevoie de bani, respectiv e necesară o economie viabilă și eficientă. Reabilitarea industriei orașului este o prioritate pentru mine. Voi atrage în Orhei proiecte internaționale. Știu cum să valorific potențialul orașului, inclusiv prin dezvoltarea zonelor turistice și de divertisment. Toate acestea vor duce la crearea locurilor de muncă noi și bine plătite, or asta înseamnă că orheienilor și familiilor le va fi asigura o viață normală”, susține Ilan Șor.

În ce privește dezvoltarea infrastructurii, candidatul punctează câteva acțiuni concrete: reabilitarea drumurilor, restaurarea trotuarelor existente și crearea celor necesare, iluminarea străzilor, reparația rețelelor comunale. ”La fel, voi repara clădirile spitalelor, școlilor și grădinițelor. Mi-am pus în plan să le ofer orheienilor un transport public normal, pentru că la momentul actual, din el a rămas doar denumirea. Orheiul va deveni un oraș cu adevărat frumos, atractiv. Intenționez să restaurez clădirile și monumentele de importanță istorică, să creez și să realizez un concept urbanistic cu trăsături distincte”, promite Ilan Șor.

De asemenea, el își dorește să aducă WI-FI gratuit în cât mai multe zone publice. ”Trăim în secolul tehnologiilor și informațiilor, de aceea sunt sigur că este un lucru necesar pentru un oraș modern”.

În domeniul social, Ilan Șor își propune să asigure din bugetul local compensația facturilor pentru serviciile comunale, în primul rând pentru pensionari, veterani, familii uniparentale, invalizi. Un proiect original din program este și intenția acestuia de a acorda din bugetul local alocații substanțiale la nașterea copiilor. De asemenea, dă asigurări că va construi terenuri de joc pentru copii, terenuri și baze sportive. De asemenea, el a promis că vă asigura locuitorii orașului Orhei cu transport public gratuit.

Ilan Șor susține că în activitatea sa nu va miza pe fondurile bugetare dar va face investiții proprii, ceea ce îl deosebește în mod special de alți candidați. ”Orașul are nevoie de investiții, de finanțare extrabugetară. Anume aceasta este baza programului meu pentru Orhei. Anume acest lucru mă deosebește de ceilalți. Pot să-i asigur Orheiului finanțarea necesară, sunt un om de afaceri și știu exact cum să atrag investitori, inclusiv partenerii mei de business din diferite țări, oameni cu capacități financiare importante și intenții serioase de investiții”, declară el.

”Vin în Orhei să dau, nu să iau! Voi fi un primar investitor!”, a promis Ilan Șor

Moldova24

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img