GUVERNARE EUROPEANĂ ? // Autocarele filialei locale din Cahul a Tinerilor Moldovei sunt reținute în oraș și nu li se permite să circule

guvern_rm

Comunicat de presă

Ambasadele statelor UE și ambasada SUA invitate să monitorizeze drepturile și libertățile fundamentale ale celor care vor participa la manifestația de azi!

Ca urmarea a faptului că presa vehiculează informațiile legate de faptul că structurile de forță mobilizate de autoritățile centrale nu vor permite miilor de oameni din teritoriu să se deplaseze sâmbătă la Chișinău, pentru a participa la manifestația de amploare din Piața Marii Adunări Naționale, de la ora 14:00, Tinerii Moldovei solicită ambasadelor statelor UE, Delegației Comisiei Europene și ambasadei SUA să monitorizeze modul în care autoritățile R. Moldova respectă drepturile fundamentale ale libertății de exprimare, de opinie, de asociere și conștiință. Rugăm ambasadele respective să monitorizeze atât traseele către Chișinău cât și manifestația care va începe la orele 14.

Constatăm cu stupoare că autoritățile Republicii Moldova continuă să aplice măsuri abuzive împotriva cetățenilor săi,

Potrivit unor surse din cadrul Ministerului de Interne dar și din presă, inspectoratele de poliție au primit ordin să împiedice mașinile care transportă manifestanții să ajungă la Chișinău.

Lansăm un apel către populație, să nu se teamă să își exercite dreptul de a ieși în stradă și de a-și exprima nemulțumirile și aspirațiile în Piața Marii Adunări Naționale.
TINERII MOLDOVEI

You may also like

Comments are closed.

By