Geniştii dezamorsează bombe pe bandă rulantă

a

Geniştii Armatei Naţionale au neutralizat, în luna aprilie, 19 obiecte explozive în diferite localităţi ale ţării.

Potrivit locotenent-colonelului Serghei Chilivnic, specialist principal din cadrul Secţiei geniu a Armatei Naţionale, în perioada respectivă, geniştii militari au avut 18 ieşiri în raioanele Anenii Noi, Cantemir, Dubăsari, Ştefan Vodă, Teleneşti, dar şi în municipiul Chişinău.

Sursa a specificat că la 18 aprilie curent, specialiştii Armatei Naţionale au intervenit în satul Slobozia, raionul Ştefan Vodă, unde au fost descoperite două proiectile de artilerie, calibru 76 mm.

Totodată, echipele de genişti au fost solicitate în localităţile Tîrşiţei, raionul Teleneşti, şi Pohrebea, raionul Dubăsari, unde geniştii militari au nimicit o bombă de la aruncător, calibru 82 mm, şi, respectiv, un proiectil de artilerie, calibru 100 mm.

Obiectele explozive depistate în satele respective datau din perioada celui de-al Doilea Război Mondial şi au fost distruse în condiţii de maximă securitate.

De la începutul anului, geniştii Armatei Naţionale au lichidat 122 de obiecte explozive, descoperite pe întreg teritoriul ţării.

You may also like

Comments are closed.

By