Gaburici prins cu MÂŢA ÎN SAC de directorul liceului unde a „STUDIAT”: Aşa om n-a învăţat la noi

a

După ce liberalul, Valeriu Munteanu a sesizat Procuratura vizavi de studiile premierului Chiril Gaburici s-a dovedit că diploma de 11 clase a premierului are semne vădite de falsificare. Fostul director, Nicolae Stratulat al gimnaziului unde chipurile ar fi învăţat Gaburici confirmă că diploma premierului este falsă în condiţiile în care el nu a eliberat vreun document pe numele Gaburici.

În răspunsul Procuraturii se spune că urmărirea penală a început la 29 aprilie, ca urmare a faptului că „rezultă bănuiala rezonabilă că în diploma de 11 clase a gimnaziului nr.8 Ștefan cel Mare din Chișinău”, eliberată lui Gaburici Chiril, „sunt introduse date false.

Fostul director al gimnaziului nr.8 Ștefan cel Mare din Chișinău, Nicolae Stratulat (1989-2007) într-o declaraţie pentru ZDG spune că: „Aşa om n-a învăţat la noi. De unde s-a luat acea diplomă? Procurorii cred că e falsă? Aşa şi este. Eu nu aş fi putut să mă împac, ca om, cu mine, dacă aş fi dat cuiva diplomă fără ca el să fi studiat. El trebuia să înveţe măcar 3 luni, 1 an ca eu să dau vreo diplomă. Nici dacă mă ruga cineva, nu eliberam diplomă”.

Fostul director spune că niciodată nu a semnat un astfel de document. Îşi aminteşte că, în acea perioadă, începea vânzarea şi cumpărarea diplomelor. Odată am fost chemat la minister. Se găsise o diplomă falsă pe care era scris Liceul „Ştefan Cel Mare”. Am fost, am verificat, am explicat. S-a stabilit că pe acea diplomă, amprenta şcolii nu avea secretul cela care era la noi. Deci, au mai fost cazuri când au fost găsite diplome false, chipurile eliberate de noi, dar nu noi le dădeam.

Acesta s-a arătat dezamăgit de comportamentul premierului în tot acest scandal al diplomelor de studii, întrebându-se retoric: „Cum poate fi la conducere, ascunzând adevărul?”

You may also like

Comments are closed.

By