15 C
Chișinău
Saturday, May 8, 2021

Gaburici nu minte doar în privința studiilor! Şefa DNA nu a fost invitată oficial în Moldova

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Șefa DNA din România, Laura Codruța Kovesi, ar trebui să vină în Republica Moldova, la invitația Prim-ministrului Chiril Gaburici. Cel puţin asta anunţă Guvernul de la Chişinău printr-un comunicat distribuit ieri instituţiilor de presă din RM, doar că şefa DNA a aflat despre această invitaţie de la reporterii moldoveni care au sunat ieri la Bucureşti pentru a afla detalii, scrie DESCHIDE.MD

Chişinăul, ferm convins că şefa DNA va accepta o eventuală invitaţie, nu a întârziat să-i pună la punct şi programul întrevederilor. “Încă nu s-a decis perioada în care ea se va afla la Chişinău, dar cred că va fi săptămâna viitoare. Cert este faptul că dacă am anunţat, înseamnă că dânsa şi-a confirmat disponibilitatea de a veni”, ne-a spus Olga Ciobanu, şefa serviciului de presă al Guvernului.

De cealaltă parte, ataşaţii de presă ai DNA ne-au dat un răspuns contradictoriu. “Am mai fost sunaţi de colegi de-ai dumneavoastră, dar nu vă putem da niciun răspuns atâta timp cât doamna Codruța Kovesi nu a primit nicio invitaţie pe cale oficială. Există nişte protocoale care trebuie să fie respectate….sunt totuşi nişte funcţionari de rang înalt. În aceste condiţii nu vă putem confirma venirea ei la Chişinău”.

Amintim că Guvernul anunţă că Laura Codruța Kovesi, ar urma să se întâlnească cu directorul CNA, Viorel Chetraru, președintele CNI, Anatolie Donciu, ministrul Justiției, Vladimir Grosu, ministrul Afacerilor Interne, Oleg Balan, precum şi alţi responsabili din domeniu.
Sursa: Deschide.md
foto:pressalert.ro

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img