Gaburici insistă în propria prostie sau se teme să fie linșat pentru șefu’ ?

gaburici

Ion Sturza scria într-o postare de-a sa pe facebook încă înainte ca Gaburici să fi fost ales în funcția pe care o ocupă, că actualul prim-ministru este inconștient și nu își dă seama de responsabilitatea care îi revine unui premier.

Nu numai că a avut dreptate, Sturza a și diminuat chiar din inconștiența premierului. Or, Gaburici nu e doar incoștient, e în comă profundă. În coma prostiei debitate de consilierii care i-au fost atașați de liderul PLDM.

Disperarea cu care acesta încearcă să-i atragă în Guvern pe reprezentanții Platformei DA este inexplicabilă, mai ales că protestatarii i-au spus clar că nu au de gând să meargă la guvern, invitându-l să discute problemele în public. Scopul lor nu este întrevederea cu Gaburici, ci aflarea adevărului și pedepsirea făptașilor în cazul miliardului furat.

Gaburici ori nu înțelege asta și-și dă importanță mare în virtutea funcției pe care o deține (ceea ce demonstrează că e prost), ori se face că nu înțelege – ceea ce e grav și îi legitimează pe protestatari să acționeze mult mai dur.

Unica explicație ar fi că Gaburici defapt se teme. Se teme să iasă la oameni. Și se teme pe bună dreptate, mai ales că, metaforic vorbind, s-ar putea să ia el pietrele în cap, care-i sunt destinate șefului său. Sper că nu-i secret pentru nimeni faptul că în Republica Moldova, prim-miniștri au și ei șefi… verzi, hoți și ipocriți.

Șefi care își bat joc de propriii prim-miniștri de buzunar,pe care-i impun să apară în ipostaze penibile. Ca pe Gaburici. Ciril.
Gabriel CĂLIN,
pentru Moldova24

You may also like

Comments are closed.

By