Gaburici cu COADA ÎNTRE PICIOARE cheamă protestatarii la Guvern să-i întrebe ce vor

a

Premierul Chiril Gaburici a invitat la discuţii liderii manifestaţiei de duminică din Piaţa Marii Adunări Naţionale.

Şeful Executivului a lansat invitația la dialog, în incinta Casei Guvernului, la ora 17.30, prin intermediul apelurilor telefonice către Igor Boțan și Angela Aramă, care au menționat că vor reveni cu un răspuns.

Prim-ministrul Chiril Gaburici reiterează deschiderea pentru un dialog sincer și transparent, cu participarea mass-media, în vederea discutării punctate a revendicărilor formulate în Rezoluţia mitingului comemorativ din 5 aprilie curent şi Rezoluţia mitingului de protest din 3 mai 2015, care țin de competența Guvernului.

Peste 50.000 de oameni s-au adunat duminică în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău pentru a cere guvernării întoarcerea miliardului de dolari furat, demisia procurorului general și a șefului Centrului Național Anticorupție și pușcărie pentru toți cei implicați în schema de scoatere a banilor din țară.

Protestatarii au declarat că în cazul în care nu vor fi auziți, peste două săptămâni vor declanșa grevă generală cu blocarea intrărilor și ieșirilor în și din Guvern, Parlament și Procuratura Generală.

La cinci ore după încheierea manifestației de protest, premierul moldovean Chiril Gaburici a convocat Cabinetul de Miniștri într-o ședință extraordinară. S-a discutat despre „situația tensionată și măsurile ce ar urma să fie întreprinse pentru a calma spiritele”. Presa de la Chișinău scrie că ședința s-a desfășurat fără o agendă clară, iar premierul părea dezorientat. Gaburici a cerut instituțiilor de stat să monitorizeze situația în țară „și să țină sub control ordinea publică, pentru a nu admite violențe și dezordini în masă.

You may also like

Comments are closed.

By