GABURICI A CINCEA ROATĂ LA CĂRUŢĂ! Boţan: Premierul nu poate discuta liber agenda la Guvern, dacă nu e discutată cu liderii alianţei

a

Eu am citit documentul de constituire a coaliţiei minoritare şi am înţeles că şeful executivului este la îndemâna liderilor coaliţiei, ei adoptă decizii, şeful executivului nici măcar nu poate discuta liber în guvern agenda, dacă aceasta nu este discutată în prealabil în cadrul prezidiului guvernului, în reuniunea liderilor şi în consiliul alianţei minoritare a declarat analistul politic, Igor Boţan comentând iniţiativa lansată de societate de a se întâlni cu Gaburici şi ai înmâna mai multe revendicări.

Boţan susţine că în condiţiile în care deciziile se iau de către liderii alianţei minoritare, „nu prea înţeleg ce putem discuta cu domnul prim-ministru dacă invitaţia se face în mod public”.

„La adresa guvernanţilor. Pentru că domnul Gaburici este un exponent care trebuie să traducă în viaţă programul pe care l-au adoptat partidele care se află în Parlament. Aceste partide poartă toată vina pentru situaţia deplorabilă din Republica Moldova”, a precizat Boţan, într-un interviu pentru Europa Liberă.

Analistul politic declară că ar vrea să se întâlnească cu liderii alianţei şi să le aducă aminte de promisiunile din campania electorală. „Cu domnul Lupu pot să mă întâlnesc şi să-i spun: „Domnule Lupu, în acest an dumneavoastră aţi promis un miliard de dolari investiţii”. Se epuizează jumătate de an, ar trebui să fi venit investiţii de jumătate de miliard de dolari. Nu a venit niciun dolar. Şi există un sondaj efectuat de o companie internaţională care spune că nici nu va veni, pentru că situaţia este deplorabilă. Domnului Vlad Filat pot să-i spun: „Domnule Vlad Filat, aveţi mandat din partea cetăţenilor să depuneţi cerere de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană”. Vreau să văd ce ar spune în această situaţie domnul Filat, domnul Lupu, doar mandatul pe care îl au ei îl au în baza acestor promisiuni, iar domnul Gaburici nu poate răspunde la aceste întrebări”.

You may also like

Comments are closed.

By