Filat s-a răzbunat pe Negruță pentru că l-a încurcat în 2012 în ceea ce se întâmpla deja la BEM

negruta
Condamnarea la trei ani cu suspendare a ex-ministrului Finanțelor, Veaceslav Negruță, nu e nimic altceva decât o răzbunare pentru acțiunile sale din anul 2012 prin care a încercat să stopeze jaful Băncii de Economii a Moldovei, aflată atunci în subordinea președintelui liberal-democrat Vlad FILAT .

Potrivit ex-ministrului, dosarul soldat astăzi cu 3 ani de închisoare cu suspendare „este un element de şantaj aplicat ministrului Finanţelor în 2012 pentru a distrage atenţia de la problemele furtului de la Banca de Economii”

Fostul ministru califică decizia de condamnare drept un act de răzbunare pentru că a încercat să împiedice preluarea unei părţi din acţiunile pe care statul le deţinea la Banca de Economii. Dovezi ale implicării sale în lupta pentru oprirea jafului BEM au fost publicate anterior pe blogul său personal.

În anul 2012, îndată după ce s-a implicat în dezvăluirea schemelor de preluare a BEM, Veaceslav Negruţa a fost acuzat de abuz în serviciu , fiind învinuit că a autorizat transferul a 400 de mii de euro pe numele fostului deputat Pantelei Sandulachi în perioada în care era ministru de Finanţe.

„Este o decizie regretabilă, în stilul sistemului judecătoresc din Moldova, unde judecătorul vociferează nişte decizii redactate în alte centre de luare a deciziilor. ”, a declarat în acest sens Negruţa pentru Jurnal.md

Moldova24

You may also like

Comments are closed.

By