După SHOW-ul cu arestările la domiciliu pe cazul BEM, Gurin declară că vor fi investigaţi funcţionari de rang înalt

gurin

Procurorul General, Corneliu Gurin a declarat într-un briefing de presă că PG extinde perioada de anchetă privind devalizarea Băncii de Economii.

„S-a constat necesitatea extinderii investigaţiilor pe cazul Băncii de Economii, cât şi a persoanelor care au realizat administrarea instituţiei financiare la diferite etape, dar în special activitatea instituţiilor de stat şi a persoanelor care au fot angajate in instituţiile statului”, a precizat Gurin.

Procurorul a spus că va fi investigată gestionarea frauduloasă a băncii, pierderea controlului asupra BEM, neintervenirea la timp. Este vorba de acţiunile Agenţiei Proprietăţi Publice, BNM, CNPF, Comitetului pentru stabilitatea financiară. De asemenea, vor fi investigaţi factori de decizie, persoanele de la guvern, parlament, Ministerul Finanţelor, Ministerul Economiei şi altor autorităţi centrale, dar şi reprezentanţii statului la diferite etape.

„De investigarea situaţiei de la BEM se vor ocupa Procurori de la PG, procurori anticorupţie, ofiţeri de urmărire penală, care se vor ocupa cu ridicări de acte, audieri şi acţiuni speciale”, a conchis Gurin.

You may also like

Comments are closed.

By