DRĂGUŢANU NE OPĂREŞTE CU APĂ RECE: BNM nu ştie când s-a furat miliardul

a

BNM nu a ştiut de tranzacţiile frauduloase de la sfârşitul lunii noiembrie de la Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank, potrivit declaraţiei guvernatorului BNM, Dorin Drăguţanu.

„În perioada 24-26 noiembrie au avut loc o serie de tranzacţii suspecte. Acele tranzacţii nu au fost cunoscute de BNM. Ulterior am intrat în posesia informaţiei după instituirea administrării speciale. În a doua jumătate a lunii noiembrie a avut loc o încercare de ascundere a tranzacţiilor şi de lichidare a documentelor şi fişierelor electronice. Ceea ce s-a întâmplat atunci a fost de fapt folosirea unei sume mult mai mici pentru a şterge urmele creditelor neperformante”, susţine Drăguţanu.

El afirmă că creditele neperformante au fost acordate de cele trei bănci pe perioada existenţei lor. Acesta este şi scopul investigaţiilor viitoare de a merge pe firul fiecărei tranzacţii şi de a vedea care a fost finalitatea acestor transferuri pe o perioada de doi trei ani. Creditele neperformante s-au acumulat în timp. Scopul Kroll a fost de a vedea dacă este posibil de recuperat banii.

„Situaţia la BEM, Banca Socială şi Unibank a rămas neschimbată. Bănci îşi onorează obligaţiunile financiare. Pe parcursul ultimelor 5 luni persoanele fizice şi juridice au avut acces la lichidităţi. Scopul BNM este de a izola cele trei bănci de sistemul bancar astfel încât problemele de la cele trei bănci să nu afecteze întreg sistemul bancar”, a msi spus guvernatorul BNM.

You may also like

Comments are closed.

By