DRĂGUŢANU CU DINŢII ÎNCLEŞTAŢI! Guvernatorul n-are de gând să plece de la şefia BNM: Am activat conform legislaţiei

a

Guvernatorul BNM, Dorin Drăguţanu a lăsat să se înţeleagă că nu va pleca dion frunte BNM, asta după ce la mitingul de săptămâna trecută protestatarii au cerut demisia conducerii mai multor instituţii de stat, inclusiv a BNM din motiv că se face vinovat de dezmăţul din sistemul bancar şi de furtul a 1 miliard dolari SUA.

„Eu consider că BNM a activat strict cu legislaţia în vigoare pentru a nu pune în pericol întreaga economie şi sistem bancar. Restul discuţiilor de natură politică sau emotivă eu nu le comentez”, a comentat Dorin Drăguţanu cererea de demisie de la conducerea băncii centrale.

La mitingul de duminica trecută peste 50.000 de oameni s-au adunat duminică în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău pentru a cere guvernării întoarcerea miliardului de dolari furat, tragerea imediată la răspundere penală a persoanelor vinovate, demisia imediată a conducerii Procuraturii Generale, Comisiei Naționale de Integritate, Centrului Național Anticorupție, Curții Supreme de Justiție, Consiliului Superior al Magistraturii, a Curții de Apel, a Băncii Naționale, a Serviciului Vamal „și a altor structuri loiale clanurilor oligarhice.

You may also like

Comments are closed.

By