Drăguțanu: Banii nu au ieșit din țară

chiril_lucinschi2
Deputatul PLDM, Chiril Lucinschi dezvăluie într-o postare pe o rețea de socializare detalii din cadrul audierilor lui Dorin Drăguțanu, în cadrul ședinței de ieri a comisiei Economie, Buget și Finanțe. Potrivit lui Lucinschi, din audierile de ieri reiese că era imposibil ca “miliardul” să părăsească țara în perioada vehiculată în presă.

Pentru a nu denatura conținutul mesajului postat de Lucinschi, îl publicăm integral mai jos.

CHIRIL LUCINSCHI (FACEBOOK):

Imi pare rau ca sedinta de ieri a comisiei Economie, Buget si Finante, la care a fost invitat Guvernatorul BNM, Dorin Dragutanu, a fost reflectata destul de superficial de institutiile mass-media. Voi incerca sa public mai tarziu stenograma intregii sedinte (la moment se face), dar pana atunci ar fi bine sa atrageti atentia Dvs. la urmatorul fragment, legat de iesirea banilor din tara:
Lucinschi: Spuneti va rog , 13,7 mlrd au plecat din tara, ati vazut swift sau nu ? se veficuleaza ca acesti bani au fost furati pina atunci, si au fost transmise doar datoriile prin acordul contractului de cesiune, au plecat acesti bani sau nu ?
Dragutanu: fluxurile financiare dintr-o banca nu sunt numai iesit si numai intrat, Dvs n-o sa gasiti o tranzactie care sa aiba in ureche o eticheta care spune acum banii pleaca din tara
Lucinschi : Dvs nu puteti sa confirmati ca acesti bani au plecat din tara ?
Dragutanu: Noi avem rulaje foarte mari pe conturile acestor banci si de intrari si de iesiri, ceea ce este cert , este ca suma respectiva nu a plecat , 13,7 in echivalent in luna noiembrie, banii au fost, cel mai probabil au iesit in timp pe parcursul la un an doi daca vorbim de perioada investigatiei , sub forma de acordari de credite, care au fost platite pentru companii in strainatate, pe urma banii putea sa vina in alte banci din alte companii din offshore s.a.m.d.
Lucinschi: d. Gruvernator, va rog foarte mult..
Dragutanu: dar Dvs n-o sa gasiti eticheta in care sa fie iata suma de 13 mlrd sau asta de 3 ..
Lucinschi : asta a fost si in comisia de ancheta si asta am gasit si aici(raport) , pe data de 26 noiembrie, se vehiculeaza ca Banca de Economii au transferat acesti bani , au facut plasament la Banca Sociala si Banca Sociala au dat la 5 companii si au plecat , confirmati sau nu confirmati aceasta informatie ?
Dragutanu: dleDeputat, la momemtul acela BEM, Unibank si BS, toate impreuna nu aveau 13,3 mlrd bani , ei nu aveau banii acestia, cum sa plece daca ei nu ii aveau , era o suma mica, care am cititi in stirea asta suveica, care s-au rotit, acum cum au plecat banii acestia, la care conturi , cind au plecat , cine sunt beneficiarii, este anume interesul nostru sa vedem in a doua faza a investigatiei , dar intr-o luna sau in 3 zile bancile aceastea nu aveau banii acestia , nu erau.

foto: noi.md

Moldova24

You may also like

Comments are closed.

By