DEZVĂLUIRE // Negruță rupe tăcerea! Furtul de la BEM s-a pregătit din 2012, când banca aparținea Guvernului, iar Filat era premier!

negruta

Furtul de la BEM a fost pregătit încă în 2012, atunci când Vlad Filat era premier și încă nu fusese demis pentru corupție, iar banca se afla în proprietatea statului. Asta reiese dintr-o postare de pe blogul ex-ministrului Finanțelor, prin care încearcă să explice de ce a fost condamnat recent la 3 ani de pușcărie cu supendare.

„Perioada februarie – iunie 2012 a fost crucială pentru ce a urmat mai târziu, în 2013-2014. Şi nu doar cu BEM. Decizii fatale ale BNM şi lipsă de reacţie promptă din partea conducerii ţării, instituţiilor Statului, ne-a lăsat fără „istorii de succes”.

Negruță explică pe blog că anume din cauză că în 2012 a încercat să stopeze procesul furtului de la BEM i s-a intentat scandalosul dosar penal, pe care l-a calificat anterior ca fiind unul de șantaj, menit să-i distragă atenția de la neregulile de la BEM.

 

Ex-ministrul a publicat în postarea sa câteva documente care demonstrează că totul a fost pus la cale din timp și susține că a ezitat până acum să publice documente „incomode” guvernării pentru că nu a vrut să deturneze parcursul european al țării „am ezitat pentru că a fost Vilnius, 28 noiembrie 2013, şi pentru că a fost 27 iunie 2014 tot am ezitat.”
Moldova24

You may also like

Comments are closed.

By