DEZGUSTĂTOR // Mucegai și mizerie într-o patiserie de la Ciocana

Ofiţerii de investigare a fraudelor economice din cadrul Inspectoratului de poliție Ciocana, au depistat încălcări grave în activitatea unei întreprinderi specializată în producerea şi comercializarea produselor de patiserie și cofetărie, condusă de o persoană de 40 de ani.

Oamenii legii au depistat o secție clandestină care nu era înregistrată la organele fiscale conform legislației în vigoare, ceea ce duce la neputința statului de a evalua limitele cantitative ale producției în țară.

De asemenea, polițiștii au stabilit că în perioada anilor 2013-2015, prin intermediul secției clandestine au fost produse și comercializate pe piața internă mărfuri în valoare de peste 3 500 000 de lei, obținînd profituri în proporții deosebit de mari.

În urma perchezițiilor, polițiștii au stabilit că patiseria activează cu încălcări grave a normelor sanitaro-igienice, avînd mucegai pe pereți și în depozitele frigorifice. În acest sens, urmează a fi sesizat Centrul de sănătate publică. Totodată, au fost ridicate înscrisuri de ciornă, documente și acte contabile potrivit cărora s-a stabilit că întreprinderea livra mărfuri prin rețeaua de comerț proprie din mun. Chișinău, fără a elibera acte de proveniență ce atestă veridicitatea termenului de valabilitate.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 241 Cod Penal al RM. Conform legislației în vigoare persoanele culpabile de ”Practicarea ilegală a activităţii de întreprinzător” se pedepseşte cu amendă de la 60 000 pînă la 120 000 de lei, cu lichidarea întreprinderii.

You may also like

Comments are closed.

By