DECLARAȚIE: “Acordul de asociere cu UE distruge economia moldovenească”

produse

Anularea Acordului de Asociere dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană va permite întoarcerea produselor moldovenești pe piața rusă, a declarat liderul Partidului Nostru la conferinţa susţinută la Agenţia Internaţională de Presă “Rossia Segodnya”.

În opinia politicianului, principala problemă care va fi soluţionată în urma anulării acordului este cea a livrării produselor din ţările UE pe piaţa rusă. Usatîi susţine că, în prezent, situaţia exportului moldovenesc este „catastrofală”.

„Situaţia este catastrofală. Fermierii moldoveni sunt grav afectaţi de acest fapt pentru că producţia lor era destinată, în mare parte, pieţei din est ”, a precizat Usatîi.

„Acest acord trebuie să fie anulat pentru că distruge economia moldovenească, pentru că este îndreptat împotriva suveranităţii statului nostru. Avem şase judecători la Curtea Constituţională, cinci dintre care sunt cetăţeni ai României, care vor decide în luna mai a acestui an asupra neutralităţii statului”, a declarat Usatîi.

El a adăugat că vrea să vadă şi agenda zilei Summitului Parteneriatului Estic de la Riga.

„Despre ce vor discuta, cum pot spune că Moldova este o istorie de succes în cadrul Parteneriatul Estic. Ţara este în criză, oamenii pleacă în străinătate, chiar şi electoratul proeuropean vrea să-i înlăture de la putere pe actualii guvernanţi… Partidele politice ar trebui să explice oamenilor ce înseamnă integrare europeană, ce înseamnă Uniunea Euroasiatică pentru că 80% dintre cetăţenii Moldovei nu înţeleg semnificaţia niciunui dintre ele”, a adăugat Usatîi.

You may also like

Comments are closed.

By