De ce a renunţat Gaburici la salariul de peste jumătate de milion de dolari SUA şi a venit în Republica Moldova

a

Premierul, Chiril Gaburici a declarat după şedinţa Guvernului că a renunţat la salariul de peste jumătate de milion de dolari SUA pentru că ia expirat mandatul la Azercell.

„Funcţia mea la Azercell a expirat în septembrie 2014 şi am fost rugat de acţionari să rămân până la sfârşitul anului, pentru a ghida persoana nouă în funcţia de director. La începutul acestui an eram angajat într-un alt proiect şi mi-a venit propunerea să vin acasă (i s-a propus funcţia de premier n.a) şi m-am întors cu mare plăcere Aici vreau să-mi cresc copii aici îmi sunt rudele prietenii, părinţii”, a explicat Gaburici.

Gaburici şi-a justificat revenirea în Republica Moldova prin faptul că „fiecare persoană are motivaţia sa iar a mea sunt provocările şi cum voi reuşi să trec peste ele”.

Întrebat cum se descurcă cu salariul de circa 11 mii de lei de la Guvern, premierul a spus că: „am făcut destule economii pentru a-mi permite să merg unde vreau. Sunt în situaţia în care am alte responsabilităţi de aceea şi am pornit lupta de combatere a corupţiei”.

În declaraţia de venit publicată ieri pe saitul Guvenrului, premieriul a indicat venituri de 603,7 mii USD de la Azercell și dividende de la TeliaSonera în sumă de 11,592 de coroane suedeze echivalentul a 25 mii de lei. Gaburici a mai indicat trei case şi un apartament şi mai multe loturi de teren.

You may also like

Comments are closed.

By