CUŢITUL LA OS! Gaburici gata să plece din fruntea Guvernului: Nimic nu mă ţine

a

După întâlnirea care a eşuat cu reprezentanţii protestatarilor, premierul Chiril Gaburici a declarat că nu s-a arătat îngrijorat de manifestaţia din Piaţa Marii Adunări Naţionale. „Nu am de ce să mă tem că nu am furat eu miliardul şi nu am dat eu aeroportul”.

Protestatarii urmau să-i transmită premierului o  listă de revendicări  fixându-i întâlnirea în faţa Bibliotecii Naţionale. „Întâlnirea urma să aibă loc în alt local, dar nu sunt un om politic ca persoana mea să fie folosită pentru transmiterea unor documente. Ei pot să le transmită direct. Dacă vor insista un alt loc le voi propune sediul Delegaţiei UE sau o Ambasadă”.

Întrebat de raportul Kroll şi de mersul anchetei în cazul jafului din sistemul bancar, Gaburici a precizat că nu este mulţumit de cum decurg lucrurile şi e nevoie de o mai mare insistenţă.”Eu sunt deschis să discut cu cei care au protestat, să le spun care sunt responsabilităţile noastre şi unde putem să influenţăm”.

Referindu-se la îngrijorările vizavi de manifestaţia din Piaţa Marii Adunări Naţionale, premierul a spus că s-a bucurat văzând oamenii, care şi-au expus punctul de vedere. La un moment dat vroiam şi eu să ies în piaţă, dar nu ştiam la ce oră urma să fie organizat mitingul. Ne bucură că Guvernul este în mare parte pe aceiaşi undă cu oamenii”.

El a menţionat că este gata să discute cu protestatarii şi anumite demisii din Guvern, precizând că şi el poate să plece din fruntea Executivului. „Dacă eu nu sunt capabil atunci eu pot să plec nimic nu mă ţine. Eu şi echipa mea avem la baza fiecărei decizii numele cetăţeanului”.

You may also like

Comments are closed.

By