Curtea de Apel va decide dacă şeful Spitalului de Urgenţă va fi transferat în izolator

curtea de apel

Procurorii au contestat la Curtea de Apel măsura preventivă în privinţa şefului Spitalului de Urgenţă care a fost plasat de către Judecătoria Buiucani din izolatorul CNA în arest la domiciliu. În demersul lor, procurorii solicită Curţii cercetarea învinuitului în stare de arest. Şedinţa va avea loc, mâine, la ora 13.00, la Curtea de Apel (strada Teilor).

În prezent doar două persoane învinuite în cadrul dosarului licitaţiilor trucate se află în arest. Este vorba despre şeful Spitalului Republican, A. Usatîi şi omul de afaceri, T. Ceaicovschi. Ambii se află în Penitenciarul nr.16. Ceilalţi 14 învinuiţi au fost plasaţi în arest la domiciliu în urma deciziilor instanţelor de judecată. Toate încheierile judecătorului de instrucţie privind arestul la domiciliu în privinţa învinuiţilor au fost contestate de procurori, dar au fost respinse de către Curtea de Apel.

Dosarul licitaţiilor trucate a fost pornit în noiembrie 2014, iar în aprilie curent, 16 funcţionari din sistemul de sănătate, inclusiv un om de afaceri, au fost reţinuţi de CNA şi procurori pentru fraudarea proceselor de achiziţii publice la procurarea echipamentelor medicale şi consumabilelor.

You may also like

Comments are closed.

By