CRIZA SE ADÂNCEŞTE ÎN TRANSNISTRIA. Şevciuk îşi MUŞTURLUIEŞTE şefele de aparat

a

Dificultăţile economice din Transnistria se adâncesc pe zi ce trece, iar gaura din buget rămâne neacoperită. Administrația de la Tiraspol a anunțat că a reușit să achite doar jumătate din salariile bugetarilor pentru luna aprilie.

Elena Girjul, ministrul Finanţelor a declarat la şedinţa operativă cu liderul, Evghenii Şevciuk că în prezent veniturile la buget nu acoperă nici măcar 50% din cheltuieli privind achitările de pensii şi salarii.

Ea a mai spus că în prezent salariile, calculate în mărime de 70 la sută, au fost achitate în medie de 60%, în cazul celor finanțate din bugetul regiunii, și de doar 30 la sută în cazul salariilor achitate din bugetele locale.

În primele două luni ale acestui an încasările la bugetul enclavei au însumat 32 mil. ruble cu 18 mil. ruble mai puţin faţă de perioada similară a anului precedent

În prezent, restanţele la plăţi ale Transnistriei constituie 300 mil ruble sau 27 mil. dolari SUA dintre care 30% sunt întârzierile la salarii şi pensii.

Situaţia businessului din regiune rămâne şi ea dificilă în condiţiile în care în primul trimestru agenţii economici au virat în buget cu 30 mil ruble (2,7 mil. dolari SUA) mai puţin.

Potrivit reprezentanţilor de la Tiraspol cauzele acumulărilor mai mici la buget se datorează situaţiei politice dificile din regiune şi deprecierii monedelor principalilor parteneri comerciali ai Transnistriei.

You may also like

Comments are closed.

By