Criza ÎNGHITE PRIMELE asiguratorilor. Piaţa a început să scârţâie

a

Primele brute subscrise de companiile de asigurări din Republica Moldova s-au redus cu 0,5% şi au totalizat 253,6 mil. de lei în primul trimestru faţă de perioada similară a anului precedent, potrivit raportului Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare.

Pe tipuri de asigurări 92% din total au constituit asigurările generale, iar 8% au fost poliţele asigurărilor de viaţă. Asigurările auto continuă să deţină cea mai mare cotă de piaţă – 68%: Cartea Verde – 23,5%, RCA -22,4% şi CASCO – 20,2%.

Asigurările de răspundere civilă aeriană au avut o cotă de – 5,4%, incendiu, calamităţi naturale şi alte asigurări de bunuri au însumat 5,8% din totalul pieţei, iar asigurările e sănătate – 4,1%.

Suma totală a despăgubirilor achitate de companiile de asigurări a constituit 79,3 mil. de lei cu 31,4% mai puţin comparativ cu perioada similară a anului precedent.

În ceea ce priveşte topul companiilor după cota de piaţă, Moldasig rămâne lider cu o cotă de 16,7%, în timp ce Asito a pierdut poziţia a doua în clasament ca urmare a comprimării cu 39% a volumului subscrierilor, cota de piaţă reducându-se la 11,71%. Locul Asito a fost luat de Grawe Carat – 15,42%, iar pe trei s-a clasat Donaris Grup VIG – 13,5% şi Transelit – 7,85% s-a situat pe locul patru.

You may also like

Comments are closed.

By