Consilierul lui Gaburici: Preţul investigaţiilor Kroll a crescut de zece ori după publicarea raportului

a

Consilierul economic al premierului, Natan Garştea susţine într-o postare pa facebook că raportul Kroll publicat va creşte preţul investigaţiilor ulterioare ale companiei pentru recuperarea banilor furaţi de la Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank.

„În altă ordine de idei, cred că ieri seara prețul serviciilor pentru a doua fază a investigațiilor a crescut de vreo zece ori”, explică Natan Garştea.

Mai mulţi analişti susţin că nu este exclus că prin publicarea raportului Kroll s-a dorit suspendarea continuării investigaţiei pentru recuperarea banilor de la cele trei bănci jefuite de circa 1 miliard USD.

Ieri seara preşedintele Parlamentului, Andrian Candu a publicat pe blogul său raportul integral al companiei Kroll. El spunea că îşi asumă orice responsabilitate pentru publicarea lui.

Documentul publicat relevă că principalul suspect în delapidarea băncilor se face milionarul Ilan Shor, prin care se urmărea preluarea controlului asupra celor trei bănci.

De asemenea, din raport reiese că în perioada 17 august 2012 – 30 noiembrie 2014, la cele trei bănci s-a înregistrat un număr nejustificat de mare de modificări în acționariat, iar ulterior acestea au intrat într-o serie de tranzacții „iraționale din punct de vedere economic”, care au dus la deteriorarea situației financiare.

You may also like

Comments are closed.

By