CNA l-a împiedicat pe Shor să plece în off shore. Este în arest la domiciliu pentru fraudarea Băncii de Economii

a

Omul de afaceri Ilan Shor, fostul președinte al Consiliului de Administrație al Băncii de Economii, are statut de învinuit și a fost pus sub arest la domiciliu, potrivit lui Bogdan Zumbreanu, şeful urmării penale de la CNA.

„A fost dispus arestul la domiciliul a lui Ilan Shor pe un termen de 30 de zile. Dânsul are anumite restricţii, inclusiv de a părăsi ţara. Este restricţionat în comunicarea cu anumite persoane. Este obligat să răspundă la apelurile ofiţerilor CNA. Orice încălcare a acestui regim presupune schimbarea măsurii preventive ”, a precizat Zumbreanu.

Procurorul care instrumentează cazul, Adriana Beţişor susţine că reţinerea lui Shor a fost făcută ca urmare a acţiunilor sale din noiembrie 2014 privind gestionarea frauduloasă a Băncii de Economii.

Ea a preciza că audierea şi reţinerea lui Shor nu are nici o legătură cu publicarea raportului Kroll cu privirea jaful de 1 miliard dolari SUA de la Banca de Economii, Unibank şi Banca Socială.

Potrivit lui Beţişor pe cazul jafului din sistemul bancar mai sunt vizate şi alte persoane, invocând confidenţialitatea anchetei.

You may also like

Comments are closed.

By