Chişinăul le arată LOCUL separatiştilor din enclavă: Dacă vor să-şi exporte producţia în UE trebuie să se conformeze cerinţelor

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Camera de licențiere de la Chișinău dezminte afirmațiile autorităților de la Tiraspol despre refuzul de a prelungi licențele de activitate ale câtorva zeci de firme din regiunea transnistreană.

Într-un interviu pentru Europa Liberă Eduard Hadei, director-adjunct în autoritatea de licenţiere, a declarat că instituţia pe care o conduce a notificat, începând din octombrie 2014, titularii de licenţă din regiunea transnistreană, vreo 60 în total, despre faptul că de la 1 ianuarie 2016 intră în acţiune şi pentru ei Acordul de liber schimb, iar asta obligă agenţii economici, care vor vrea să facă comerţ cu UE, să se conformeze unor cerinţe tehnice speciale.

Săptămâna trecută combinatul vinicol Buket Moldavii a rămas fără licenţa de import a spirtului destinat producţiei alcoolice, iar cea pentru export urmează să expire la sfârşitul lunii august.

Şi combinatul de divin Kvint se confruntă cu aceeaşi situaţie, în condiţiile în care în doar câteva zile urmează să-i expire licenţa de export a producţiei, iar până în prezent nu a fost prelungită.

Pretinsele autorităţi ale enclavei separatiste acuză Chişinăul că intenţionează să influenţeze activitatea agenţilor economici şi să controleze companiile.

You may also like

Comments are closed.

By