Chişinăul ar putea lăsa FĂRĂ TĂRIE coniacul din enclava separatistă

a

Cel mai mare producător de băuturi alcoolice tari, Kvint din Transnistria ar putea să-şi sisteze exportul producţiei în condiţiile în care licenţa companiei urmează să expire în luna mai a acestui an.

Companiile licenţiate din Transnistria activează conform documentelor emise de Chişinău. „Întreprinderii Kvint i-a expirat licenţa în noiembrie anul trecut, iar autorităţile moldoveneşti au prelungit-o pentru încă jumătate de an cu anumite rezerve. Este vorba de acordarea licenţei pe domeniile de export din Transnistria şi importul materiei prime, dar şi a întreprinderilor care prezintă rapoarte Fisc-ului de la Chişinău”, a declarat ministra Economiei de la Tiraspol, Alevtina Slincenko, citată de novostipmr.

În context, administraţia Kvint este îngrijorată că autorităţile de la Chişinău nu vor prelungi licenţa companiei, care expiră în luna mai.

Slincenko a declarat că problema licenţei a fost discutată şi la precedenta întâlnire dintre grupurile economice ale Chişinăului şi Tiraspolului, dar colegii moldoveni au spus că administraţia Camerei de Licenţiere activează conform legislaţiei în vigoare.

Şefa de la Economie de la Tiraspol s-a arătat îngrijorată de faptul că problema licenţei cu care se confruntă compania Kvint ar putea apărea şi la alte întreprinderi din Transnistria.

Kvint este una din cele mai m ari întreprinderi de băuturi alcoolice din stânga Nistrului. A fost înfiinţată în 1987 şi produce anual circa un milion de decalitri de băuturi alcoolice, care este destinată în mare parte exportului. Kvint este şi printre cei m ai mari contribuabili la bugetul enclavei circa 58,5 mil. ruble (6,72 mil. USD).

 

 

You may also like

Comments are closed.

By