Chirtoacă dă asigurări: Până la sfârșitul anului vor circula circa 40 de troleibuze noi

chirtoaca troleibuze.jpg3

Un nou Acord privind asamblarea troleibuzelor în cadrul Întreprinderii Municipale „Regia Transport Electric” a fost semnat astăzi, la Chișinău. Documentul a fost semnat de primarul Dorin Chirtoacă şi directorul Întreprinderiii „Belkommunmash” din oraşul Minsk, Republica Belarus, Vladimir Koroli.
chirtoaca troleibuze
Acordul prevede creşterea numărului de unităţi de transport ce vor fi asamblate anual la Chişinău, de la 20 la 40. De asemenea, va fi crescut şi volumul de lucrări ce vor fi executate de specialiştii Regiei Transport Electric Chişinău, inclusiv prin utilizarea pieselor produse de întreprinderile din Republica Moldova. Odată cu creşterea volumului de lucrări ce vor fi executate de angajaţii RTEC de asamblare a troleibuzelor, va scădea şi preţul de achiziţie a unităţii e transport.
chirtoaca troleibuze.jpg4
Potrivit primarului Dorin Chirtoacă, odată cu semnarea acestui document Chişinăul trece deja la o nouă etapă de dezvoltare. Potrivit lui Chirtoacă, la ora actuală fiecare al doilea troleibuz care circulă pe străzile oraşului Chişinău este nou, iar până la sfârşitul anului curent 2/3 din numărul de unităţi de transport public electric vor fi noi.

Primul Acord de asamblare la Chişinău a troleibuzelor a fost semnat în octombrie 2011.

You may also like

Comments are closed.

By