Cât este dispusă să plătească Electrica din România pentru gigantul spaniol de distribuţie din Republica Moldova

a

Grupul de distribuţie a energiei E­lec­­trica (simbol bursier EL) ar avea de plătit între 150 şi 200 milioane de euro (660-880 mil. lei), potrivit calculelor ZF, pentru a se extinde în Republica Moldova prin preluarea RED Union Fenosa, o firmă cu capital spaniol şi singurul distribuitor privat de electricitate din ţara vecină.

ZF a scris în luna februarie că Electrica se află, potrivit unor surse din piaţă, în discuţii pentru a prelua distribuţia de energie din Moldova, lucru negat la vremea respectivă de reprezentanţii ambelor companii. Însă o sursă apropiată aparatului de stat din Moldova a confirmat pentru ZF că negocierile se află încă în derulare.

„Nu mai este un secret faptul că la un moment dat în analiza noastră am luat în considerare şi oportunitatea de a pătrunde în sectorul de distribuţie din Republica Moldova, un­de rata de rentabilitate este una destul de atractivă. În contextul geopolitic actual, am sus­pendat însă, cel puţin pentru câteva luni, analiza cu privire la Re­publica Moldova pentru a observa evo­luţia din zona politică, o evoluţie care poate afecta şi zona de reglementare“, au pre­ci­zat re­prezentanţii Electrica la solicitarea ZF.

You may also like

Comments are closed.

By