Candu gata să-şi dea demisia, dacă se va adeveri că este proprietarul Publika

a

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu a declarat că este gata să-şi dea demisia din funcţie, dacă se va dovedi că este proprietarul PublikaTV.

Candu, a cerut instituţiilor statului să investigheze informaţia publicată de jurnaliştii de la RISE, precum că el ar fi patronul unor instituţii media expediind scrisori Procuraturii Generale, CNA şi SIS-ului. „Pentru o clarificare a situaţiei chiar rog jurnaliştii să colaboreze cu instituţiile abilitate”.

„În situaţia în care lucrurile se vor adeveri, că sunt proprietar, deşi bineînţeles consider că asta e o speculaţie, îmi voi da demisia din funcţia de preşedinte a Parlamentului. În situaţia în care nu se va adeveri acest lucru, le voi cere celor de la RISE să vină cu dezminţirile şi cu scuzele public făcute şi bineînţeles şi mijloacelor de informare în masa, care au preluat această informaţie”, a menţionat Candu.

RISE a publicat o investigaţie în care a analizat legăturile politicianului, Vlad Plahotniuc cu televiziunile şi afacerile pe care le controlează din.

Studiind acte obţinute de la Camera Înregistrării de stat, autorii investigaţiei mai scot la iveală un aspect: legăturile cu afacerile politicianului ale mai multor personalităţi care ocupă acum funcţii importante în stat. Andrian Candu este doar un exemplu. Actualul speaker a reprezentant juridic, din decembrie 2010 şi până în anul 2014, o companie olandeză – OTIV Prime Real Estate BV – unica asociată la Finpar Invest SRL.

You may also like

Comments are closed.

By