Bulgaria staţionează trupe la graniţa cu Macedonia

bulgaria-stationeaza-trupe-la-granita-cu-macedonia-306909

Guvernul bulgar a staționat trupe la granița cu Macedonia, care sunt pregătite să se ocupe de un eventual val de imigranți în cazul în care situația din țara vecină, unde au avut loc recent violențe, se va înrăutăți, relatează Novinite, citează RTV.net.

Trupe de comando din cadrul Unității Specializate de Combatere a Terorismului (SOBT) a Ministerului de Interne desfășoară exerciții comune de capturare de teroriști în zonele împădurite și deluroase cu unitățile similare macedonene.

Premierul bulgar Boiko Borisov a explicat că aceste măsuri au fost luate ca pregătire în cazul în care s-ar încerca trecerea frontierei dinspre Macedonia, potrivit postului de radio Darik.

După ce Borisov a convocat Consiliul de Securitate, a fost tot mai clar că executivul ia măsuri pentru eventualitatea în care situația din Macedonia ar escalada, cea mai mare îngrijorare fiind legată de afluxul de imigranți, potrivit Agerpres.

Potrivit premierului bulgar, sunt așteptate noi tensiuni în Macedonia duminică, atunci când opoziția a programat un amplu protest antiguvernamental pentru a cere demisia premierului Nikola Gruevski.

Punctele de trecere a frontierei au fost de asemenea puse în stare de alertă, în cazul în care va apărea necesitatea de a primi macedoneni care au și pașaport bulgăresc, al căror număr se ridică la 90.000.

Borisov a explicat că nu va fi o problemă pentru cei care dețin pașapoarte bulgărești să vină în Bulgaria și a anunțat că Sofia ar trebui să fie pregătită pentru o eventuală criză umanitară.

Opt polițiști macedoneni și 14 membri ai unui grup înarmat au fost uciși în confruntări înregistrate la 9 și 10 mai la Kumanovo, în apropiere de frontiera cu Kosovo. Alți 37 de polițiști macedoneni au fost răniți în aceste violențe.

You may also like

Comments are closed.

By