”Boseacu” din Soroca, în urmărire penală. Ceilalți membri ai grupării, ÎNCĂTUȘAȚI

foto_33

Timp de șase luni, ofițerii Inspectoratului Național de Investigații au documentat activitatea unui grup organizat care era specializat în comiterea atacurilor tîlhărești, șantaj și răpire de persoane cu scopul estorcării de la victime a mijloacelor bănești.

Grupul era condus de un bărbat de 32 de ani, alias „Boseacu”, locuitor al raionului Soroca, satul Stoicani. În prezent, liderul grupării se află în urmărire penală în baza art. 188 Cod Penal al RM. Mai mult, conducătorul grupului a săvîrșit infracțiuni deosebit de grave și pe teritoriul Federației Ruse, or. Moscova. Anterior condamnat în baza art. 220, 236 și 287 Cod Penal al RM.

Din grupare mai fac parte 6 membrii activi, cu vîrsta cuprinsă între 22 și 38 de ani, locuitori ai orașelor Drochia și Soroca.

Aceștia, la 6 aprilie, curent, în jurul orei 04.00, au intrat pe teritoriul unui SRL din satul Plop, raionul Dondușeni, unde ar fi agresat fizic cu bite din lemn pe paznicul întreprinderii, de 53 de ani. După ce ar fi amenințat cu un cuțit și i-au legat mâinile, au pătruns în încăperea contabilității unde forțînd ușa de la safeu, au sustras un pistol de modelul „BAIKAL-442”, un pistol de modelul „TT” cu 30 de cartușe, o armă cu țeavă lisă de modelul ”IJ-27”, 45 cartușe, 3 700 de dolari SUA și circa 4 000 de lei.

Totodată, ofițerii de investigații au acumulat probe care demonstrează complicitatea membrilor grupării, care la data de 6 noiembrie 2014, aproximativ la ora 20.00, au intrat în casa unor persoane din satul Bulboci r-nul Soroca. Din locuință, forțat l-au scos afară din casă pe un tânăr, l-au urcat în automobilul lor, după care s-au deplasat la baza de odihnă din sectorul „Volna”, din oraşul Soroca. Acolo, cu încă două persoane, sub pretextul precum că ar fi dator cu bani unui membru a grupării, l-au bătut cu mâinile, picioarele şi cu o vergea metalică peste diferite suprafeţe ale corpului. Agresorii l-au ameninţat cu moartea pe el şi membrii familiei sale de la care au cerut 15 000 lei pînă la data de 7 noiembrie 2014, orele 12:00.

La 6 mai, curent, ofițerii de investigații au efectuat 18 percheziții la domiciliile suspecților de unde au fost ridicate telefoane mobile, cartele GSM și alte obiecte utilizate la săvîrșirea infracțiunii, fiind reţinuţi în baza art. 166 Cod Procedură Penală.

În acest caz, suspecții sunt documentați penal în baza art. 188 al. 4 și 189 al. 3 Cod Penal al RM. Potrivit legislației, persoanele culpabile de săvîrșirea unei „Tîlhării” și „Șantaj”, riscă privațiune de libertate de pînă la 14 ani.

You may also like

Comments are closed.

By