BOMBA CLARVĂZĂTORULUI LEANCĂ: Iresponsabilitatea politicienilor duce Moldova la o criză politică

a

Când ies zeci de mii de oameni în piaţă şi îţi cer să dai publicităţii raportul Kroll, trebuie să o faci imediat, nu să faci şedinţe şi să mai tragi de timp. Chiar dacă acest raport nu lămureşte lucrurile, el este doar o fază premergătoare anchetei, guvernarea trebuie să arate că devine transparentă, măcar de frica oamenilor, pe subiectul anchetei de la BEM şi să nu se mai ascundă după proceduri lungi şi secretizări, susţine fostul premier, Iurie Leancă într-o postare pe facebook.

El spune că după protestul de ieri, guvernarea ar trebui să înţeleagă că nu se mai poate ascunde după Voronin şi PCRM, că voinţa oamenilor e mai puternică decât mandatele pe care le au ei în Parlament şi că dacă mai continuă maniera asta iresponsabilă de a acţiona, ar putea aduce ţara într-o profundă criză politică şi exact asta ne mai lipseşte acum.

Fiecare zi care trece înseamnă o şansă tot mai mică de recuperare măcar a unei părţi din prejudiciul creat la BEM şi o îndepărtare tot mai mare de aflare a adevărului şi pedepsirea vinovaţilor.

Ieri au protestat la Chișinău, în Piața Marii Adunări Naționale, zeci de mii de oameni față de clasa politică. Restituirea necondiţionată a miliardului de euro jefuit de guvernanţi, demisia necondiţionată a conducerii Procuraturii, CNA, CNI, CSJ, Curţii de Apel Chişinău, instanţelor din capitală, Consiliul Concurenţei, Serviciului Vamal şi iniţierea procesului real de reformare a acestor instituţii.

You may also like

Comments are closed.

By