BNM LINIŞTEŞTE SPIRITELE ÎNAINTEA FURTUNII? Băncile furate funcţionează în regim normal. Gaburici a dispus închiderea conturilor instituţiilor publice la cele trei bănci

IMG_1712

Cele trei bănci aflate sub administrarea specială a Băncii Naționale a Moldovei, Banca de Economii BANCA SOCIALĂ și UNIBANK, funcționează în regim normal, onorându-și în continuare obligațiunile față de clienți, se arată într-un comunicat al Băncii Naţionale a Moldovei.

Banca centrală spune că împrumutul acordat de BNM celor trei bănci reprezintă un volum  suficient de lichidități care permite rambursarea deplină a depozitelor persoanelor fizice și a celor juridice. Cele trei bănci nu se confruntă cu probleme, iar deponenţii au acces liber la mijloacele lor bănești, pe care le pot ridica la necesitate.

Coincidenţă sau nu, dar socialistul Igor Dodon a declarat astăzi că în cadrul şedinţei Guvernului RM de ieri premierul, Chiril Gaburici a dispus instituţiilor publice să-şi închidă în regim de urgenţă conturile din Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank. Potrivit lui Dodon, declaraţia a fost făcută în finalul şedinţei, atunci când au fost deconectate microfoanele.

Serviciul de presă de la Guvern, deocamdată nu ne-a putut confirma, dacă Gaburici a dispus închiderea conturilor instituţiilor publice.

Dodon a mai declarat că este o nouă dovadă a faptului că autorităţile pregătesc lichidarea celor trei bănci problematice. Oligarhii încearcă să ascundă detaliile despre delapidările produse şi să şteargă urmele”, a indicat Dodon, amintind că o eventuală lichidare a celor trei bănci va costa  va costa statul 20 de miliarde de lei.

Ieri, după şedinţa Guvernului, Gaburici spunea că deocamdată nu s-a găsit o soluţie pentru cele trei bănci furate şi că BNM împreună cu Executivul sunt în căutarea unei soluţii.

You may also like

Comments are closed.

By