Bancherul Ursu PUNE PICIORUL ÎN PRAG: Băncile furate nu trebuie lichidate

a

Dumitru Ursu, președintele Ligii Bancherilor, crede că salvarea Băncii de Economii, Băncii Sociale şi Unibank aflate sub administrația specială a Băncii Naționale ar fi soluția mai bună decât lichidarea lor pentru că „în multe cazuri asanarea este un proces care nu afectează direct bugetul.

„Statul acordă unele garanţii, care ulterior pot fi trecute ca și cotă a statului, naţionalizate aceste bănci, dar nu afectează direct bugetul”. Săptămâna trecută, atât în Parlament cât și într-un interviu cu Europa Liberă, premierul Chiril Gaburici pleda pentru lichidarea celor trei bănci drept solutia cea mai rațională, financiar. Ambii sunt însă de acord că o decizie finală aparține Băncii Naționale, a explicat într-un interviu pentru Europa Liberă, Dumitru Ursu.

Ursu susţine că  rămâne de văzut care vor fi scenariile propuse de guvernanţi şi că Banca Naţională este ce cea care trebuie să vină cu propuneri în condiţiile în care este principalul reglementator al pieţei bancare.

„Noi tot timpul am vorbit de Banca de Economii, pentru că cea mai importantă totuși este Banca de Economii, fiindcă e banca statului. Vreau să menţionez că această bancă a avut probleme pe parcursul întregii perioade de activitate, tot timpul au fost tentaţii din partea guvernanţilor – poate credităm nişte ramuri sau nişte direcţii de activitate care sunt mai puţin rentabile, dar, din punct de vedere social sau politic, sunt foarte convenabile”, a conchis Ursu.

 

You may also like

Comments are closed.

By