ANUNȚ // Dă la RECICLAT, tot ce s-a STRICAT: Sâmbătă, la Tipografia 5

reciclare

Primăria municipiului Chişinău, în parteneriat cu RecWaste SRL, operator autorizat pentru colectarea și reciclarea deșeurilor ale echipamentelor electrice și electronice anunță lansarea proiectului e-Reciclare#1, ce are drept scop crearea unui sistem de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice de la cetățeni și agenți economici.

Astfel, sâmbătă, 23 mai 2015, între orele 12:00 – 18:00 la terasa localului Tipografia 5, situată la interesecția străzilor Veronica Micle și Alexandr Pușkin, va avea loc prezentarea proiectului urmată de o acțiune de colectare a echipamentelor electrice și electronice cu denumirea e-Reciclare #1. În acest context, locuitorii municipiului care dețin echipamente electrice și electronice defectate sau uzate moral au posibilitatea să le transmită gratuit pentru reciclare. Organizatorii proiectului oferă garanția că după finalizarea acțiunii, toate echipamentele colectate vor fi expediate spre reciclare.

Ce echipamente pot fi reciclate?

Baterii uzate, surse de alimentare, încărcătoare pentru telefoanele mobile, computere, imprimante, tastatură computer, aparate foto, jucării, fiare de călcat, foenuri de uscat, cabluri diverse, aspiratoare, cuptoare cu microunde, televizoare, video casetofoane și alte echipamente de uz casnic sau larg consum ce funcționează pe bază de energie electrică sau baterii.

De ce este important sa reciclăm deșeurile electrice?

Reciclarea deșeurilor electronice este o necesitate și o responsabilitate față de mediul înconjurător, dar și față de societate. Electronicele nu sunt biodegradabile și conțin substanțe nocive (plumb, mercur, cadmiu, arseniu, etc) care poluează aerul, apele, solul.

Ce se va întâmpla cu echipamentele electronice colectate?

Toate echipamentele colectate urmează a fi sortate și depozitate, până ce va fi acumulată cantitatea minimă (20.000 kg) pentru a fi transportate în România la o fabrică de reciclare.

Reamintim că transmiterea echipamentelor electrice pentru reciclare este gratuită!

Programul evenimentului:

–   Prezentarea proiectului

–   Muzica, DJ

–   Pop-Up bar

–   E-waste Upcycling (crearea obiectelor de artă din deșeuri electronice)

Detalii suplimentare privind proiectul e-Reciclare pot fi găsite pe pagina web http://e-reciclare.md.

You may also like

Comments are closed.

By