ALERTĂ: Scurgere de material radioactiv pe aeroportul internaţional din New Delhi

The IGI airport's Terminal 3 - T3, an integrated terminal for International and Domestic which can handle 34 million passengers annually ahead of the Commonwealth Games

O scurgere de material radioactiv de la un transport medical s-a produs vineri pe aeroportul internațional Indira Gandhi, din New Delhi, a anunțat guvernul indian și oficiali de la aeroport, precizând că incidentul este sub control și nu există nici un risc pentru pasageri, relatează Reuters.

Scurgerea a fost descoperită la sectorul pentru marfă al aeroportului într-un lot de iodura de sodiu 131 — un lichid radioactiv utilizat în medicina nucleară — care s-a aflat la bordul unui avion de pasageri al companiei Turkish Airlines, informează Agerpres.

‘Această zonă este departe de oricare dintre terminalele pentru pasageri și nu există nici un risc de expunere pentru pasageri’, a anunțat operatorul aeroportului într-o declarație. ‘Accesul în zonă a fost blocat și într-o evaluare preliminară… materialul a fost calificat ca fiind cu radioactivitate scăzută’, a precizat sursa citată.

Iodura de sodiu 131 este folosită în tratarea hipertiroidismului și a cancerului de tiroidă. Substanța emite radiații și trebuie gestionată cu grijă pentru a minimiza expunerea accidentală a angajaților din domeniul sănătății și a pacienților.

Locul a fost înconjurat de o echipă de intervenție din care fac parte reprezentanți ai Forței naționale de răspuns în caz de catastrofe. ‘Scurgerea a fost localizată’, a declarat R. Bhattacharya, vicepreședinte al Consiliului de Reglementare în domeniul Energiei Atomice.

You may also like

Comments are closed.

By