40.000 de oameni i-au sorbit cuvintele, dar nu au aflat cel mai important lucru: cine îl va înlocui pe Buffett

a

Împlinirea a 50 de ani de când miliardarul Warren Buffett, o legendă vie a capitalismului american, conduce conglomeratul Berkshire Hathaway a înteţit speculaţiile acţionarilor legate de numele celui care îi va lua locul la conducerea uneia dintre cele mai importante companii din SUA, cu investiţii strategice variind de la transporturi feroviare la bănci şi cu o valoare de piaţă cât PIB-ul unui stat de mărime medie.

Cum indicaţiile de până acum ale Oracolului din Omaha, cum este poreclit Buffett, sunt la fel de ambigue cum erau prezicerile Oracolului de la Delfi, investitorii ies în faţă cu propriile pariuri. Printre cei vehiculaţi ca posibili succesori ai lui Buffett, în vârstă de 84 de ani, se regăseşte primul născut al acestuia, Howard Buffett, fermier specializat pe cultivarea porumbului, filantrop, pasionat de fotografie şi scriitor. Howard, 60 de ani, a căpătat experienţă de manager ca membru al boardului Coca-Cola, la care Berkshire a deţinut mult timp şi încă are o participaţie semnificativă, scrie The Wall Street Journal, citat de ZF.

Doi dintre cei mai apropiaţi colaboratori ai lui Buffett, Greg Abel şi Ajit Jain, au fost şi ei menţionaţi de-a lungul timpului de către investitori drept favoriţi în cursa pentru funcţia de CEO al fondului care deţine pachete de acţiuni la companii precum IBM şi General Electric, notează Bloomberg. Abel conduce afacerile din domeniul energiei ale Berkshire Hathaway. Buffett i-a cerut lui Abel să devină membru în boardul nou formatului grup Kraft-Heinz pentru a călăuzi megafuziunea de 49 de miliarde de dolari dintre giganţii americani din industria alimentară Kraft Foods şi AJ Heinz. Fuziunea este finanţată de Berkshire. Analiştii spun că Abel s-a ocupat intens cu găsirea de achiziţii pentru Berkshire Hathaway Energy, care a investit sub mandatul său până la 30 de miliarde de dolari în diverse active. Jain se ocupă de divizia de reasigurări.

You may also like

Comments are closed.

By