Zeci de mii de țigarete, confiscate la Leușeni și Aeroport

politia frontiera tigari caine4

Polițiștii de frontieră și vameșii au contracarat două tentative de scoatere ilegală de pe teritoriul Republicii Moldova a unui lot de ţigarete.

Primul caz a fost înregistrat în punctul de trecere Chișinău-Aeroport, la data de 29 aprilie. Echipa comună de control a depistat circa 8000 țigarete de contrabandă în bagajul de cală al unui moldovean de 37 de ani. Bărbatul a fost identificat în fluxul de pasageri care intenţionau să iasă din ţară cu ruta Chișinău – Paris.

În urma controlului fizic al bagajului s-au depistat cele circa 8000 de țigarete, marca comercială Marlboro. Potrivit persoanei, produsele de tutungerie îi aparțineau, însă acesta și-a justificat gestul prin faptul că nu știa despre cantitatea admisibilă de transportare a bunurilor.
tigari.jpg8
tigari
tigari.jpg87
În această dimineață, pe pista de ieșire din țară a punctului de trecere Leușeni, s-a prezentat un autoturism de model ,,Peugeot 206”, cu numere de înmatriculare de Criuleni, la volanul căruia se afla un moldovean de 29 de ani. Mijlocul de transport le-a părut suspect colaboratorilor vamali, fapt pentru care au decis să verifice mașina cu ajutorul câinilor de serviciu antitabac.
politia frontiera tigari caine
Astfel, în roata de rezervă și sub bancheta din spate, au fost găsite 10800 de țigarete, marca Rothmans.

În ambele cazuri, autoritatea vamală a procedat la reţinerea produselor de tutungerie, în vederea confiscării, şi a sancţionat contravenţional persoanele cu amendă în valoare de 3.000 lei fiecare.

You may also like

Comments are closed.

By