Vladimir Putin afirmă că un război între Rusia şi Ucraina este imposibil

a

Un război între Rusia şi Ucraina este imposibil, a declarat joi preşedintele rus, Vladimir Putin, adăugând că nici un soldat rus nu participă la confruntările din estul Ucrainei, relatează agenţia Sputnik în pagina electronică, notează medifax.ro.

În cadrul sesiunii anuale de întrebări şi răspunsuri cu cetăţenii, Putin a subliniat că un război între Rusia şi Ucraina este imposibil. „Îmi asum că este imposibil”, a precizat el.

Preşedintele a adăugat că nici un soldat rus nu se află în Ucraina pentru a participa la confruntări. „În legătură cu problema prezenţei trupelor noastre în Ucraina, voi spune direct şi clar că nu sunt trupe ruseşti în Ucraina”, a declarat el.

Preşedintele rus a mai spus că singurele lucruri pe care Moscova le vrea de la Kiev sunt relaţiile de parteneriat egal şi respectarea etnicilor ruşi din Ucraina. „În prezent, Rusia nu aşteaptă nimic de la Guvernul din Kiev decât să fie tratată ca partener egal. Şi, desigur, respectarea drepturilor legitime ale ruşilor care trăiesc în Ucraina… este de asemenea un subiect important pentru noi”, a afirmat Putin.

El a apreciat că comportamentul agresiv al Guvernului de la Kiev în estul Ucrainei a fost o „greşeală colosală”, care blochează toate încercările de reconciliere. „Cred că a fost o greşeală colosală, iar astfel de mişcări aduc situaţia în impas„, a afirmat liderul rus.

El a mai spus că Rusia vrea să ajute poporul ucrainean să supravieţuiască situaţiei economice dificile şi de aceea Moscova acordă Ucrainei reduceri de preţuri la gaze.

„Înţelegem că economia Ucrainei nu poate suporta astăzi preţurile gazelor ruseşti prevăzute în contract. În principiu, nu suntem obligaţi (să facem reduceri), dar credem că este rezonabil şi facem un compromis. Este valabil şi pentru energia electrică sau cărbune şi altele„, a menţionat Putin, adăugând că recuperarea economică a Ucrainei este în interesul Rusiei.

„Suntem interesaţi de recuperarea economică a Ucrainei, pentru că ei sunt vecinii noştri, partenerii noştri şi suntem interesaţi de stabilitate şi ordine la graniţele noastre, precum şi de oportunitatea de a avea şi dezvolta legături economice cu un partener prosper”, a declarat el.

Preşedintele rus răspunde joi întrebărilor cetăţenilor, fără să accepte întrebări din străinătate, în cadrul celei de-a 13-a sesiuni a „liniei directe cu Vladimir Putin„, care a început la ora 12.00 (12.00, ora României), programul fiind difuzat în direct de mai multe posturi de televiziune şi de radio.

You may also like

Comments are closed.

By